İkinci El Araç Piyasasında ÖTV Etkisi Başladı! İşte Son Durum

İkinci El Araç Piyasasında ÖTV Etkisi Başladı! İşte Son Durum

İkinci El Oto Alım Satım Piyasasında Hareketli Dönem Geliyor. Esnafa ÖTV indirimi piyasada nasıl bir yöne sebep olacak. Fiyatlar düşecek mi? Yükselecek mi? işte detaylar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile taksici esnafının iftar programında bir araya gelmesi sonucunda gelen talepleri Cumhurbaşkanına ileteceğini aktarması ile başlayan süreç devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın ticari taşımacılık işi yapanlara ÖTV Muhafiyeti getireceğini açıklamasının ardından piyasada ÖTV hareketliliği bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ilk TOGG aracının teslim edilmesiyle başlayan bahar havası piyasaya olumlu yansımış durumda. Bu yıl yapılması planlanan 20 bin TOGG araç arzı sıkıntısını bir nebze de olsa çözecek. TOGG almak isteyen vatandaşlara uygun faizli kredi verilecek.

Diğer bir taraftan özellikle taksici esnafının sıfır kilometre araç almaları için kendi araçlarını da satmaları gerekmektedir. Ellerindeki araçları ilana çıkacak olan esnaf satılık araç sayısını bir hayli yükseltecek.

TOGG ve ticari araç almak için satışa çıkılacak ikinci el araçların sayısındaki artışın piyasa fiyatlarına vatandaşın lehinde olumlu katkı sağlanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.