40 İlde 215 Kamu Personeli Alımı! AFAD Ekim Ayı Başvuruları Alınacak

40 İlde 215 Kamu Personeli Alımı! AFAD Ekim Ayı Başvuruları Alınacak

AFAD tarafından 40 Şehirde olmak üzere Yeni kadrolara 215 Arama Kurtarma Teknisyeni Alımı yapılacak. Başvuru şartları ve Ekim ayı başvuru süreci bu yazımızda.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı “AFAD” bünyesinde 40 şehirde olmak üzere taşra teşkilatı için 215 arama ve kurtarma teknisyeni personel alımı yapılacak. “Adana 1, Ağrı 8, Aksaray 4, Ardahan 8, Artvin 10, Bartın 3, Batman 1, Bayburt 7, Bilecik 1, Bingöl 8, Bitlis 3, Bolu 1, Burdur 3, Çorum 2, Düzce 2, Edirne 6, Erzurum 14, Gaziantep 2, Gümüşhane 4, Hakkâri 2, Iğdır 9, İstanbul 37, Karaman 1, Kars 10, Kastamonu 3, Kırklareli 5, Kırşehir 3, Kilis 4, Mardin 3, Niğde 3, Osmaniye 1, Siirt 8, Sinop 2, Şırnak 9, Tekirdağ 3, Trabzon 1, Tunceli 4, Uşak 1, Van 17, Yalova 1” toplam 215 kadro için tüm detaylar bu yazımızdadır.

Kamu personeli alımı şartları nelerdir?

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, 30 yaşından gün almamış olmak, en az B sınıfı ehliyeti olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, erkeklerde en az 1.60 metre, en fazla 1.90 metre boyunda olmak; kadınlarda en az 1.55 metre, en fazla 1.80 metre boyunda olmak gerekiyor. Ayrıca KPSS 60 puan şartı var.

Hangi bölüm mezunları arama kurtarma teknisyeni olabilir?

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Harita-Tapu-Kadastro; İnşaat Teknolojisi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Kimya Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri lise mezunu olmak gerekiyor.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kuramlarından mezun olmak kaydıyla; ön lisans düzeyinde öğretim veren kuramların “Acil Durum ve Afet Yönetimi” veya “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” programları ile bunlara denkliği kabul edilen önlisans mezunu olmak gerekiyor.

AFAD personel alımı Ekim ayı başvuruları

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı “AFAD” tarafından güncel 215 kamu personeli alımı için süreç 9 Ekim ile 17 Ekim 2023 tarihlerinde online olarak yapılabilecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum