Bakan Açıkladı! 112 Acil Çağrı Merkezleri 81 İl Personel Alımı Geliyor

Bakan Açıkladı! 112 Acil Çağrı Merkezleri 81 İl Personel Alımı Geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 112 Çağrı merkezlerine personel alımı süreci ile ilgili önemli değerlendirmede bulundu. 112 acil çağrı merkezi öğrencileri heyecanla yeni alım haberi bekliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan çok önemli 112 Acil Çağrı Merkezi personel alımına dair açıklama geldi. Sağlık, Emniyet, Jandarma, itfaiye gibi önemli birimlerin tek bir çatı altında toplanmasıyla birlikte 112 acil çağrı merkezleri büyük önem kazandı. Birçok Bakanlıkta personel alımı bekleyen farklı branşlar ve bölümlerde adayların yanı sıra İçişleri Bakanlığı için de yeni dönemde 112 Acil Çağrı Merkezlerine atama bekleniyor.

Bakan Yerlikaya’dan 112 Acil Çağrı Merkezi Personel Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Kanal 24'e yaptığı açıklamada 112 çağrı merkezleri için personel alımı açıklamasında bulunuldu. Hali hazırda birçok bölümden mezun farklı Bakanlıklar bünyesinde personel alımı için beklerken bunlardan biri de "112 acil çağrı merkezi mezunları".

112 Acil Çağrı Merkezi Mezunlarına Öncelik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu alanlar ilgili olarak bu bölüm mezunu adaylardan alım yapılmasına olumlu bakıyoruz açıklamasında bulundu. Özellikle sadece bu bölüm mezunlarına öncelik verileceği ve bu kapsamda sadece 112 acil çağrı merkezi mezunları arasından personel alımı yapılmasına sıcak bakıldığı belirtildi.

Farklı mezunlarında daha önceki atamalarda başvuru yapabildiğini biliyoruz. Ancak Ali Yerlikaya özellikle 112 Acil Çağrı Merkezi öğrencilerine öncelik verilmesinin büyük önemi olduğunu ve çağrı merkezinde çalışanların da niteliklerinin bu yönde olması kapsamında açıklamalarda bulundu.

Acil Çağrı Merkezi personel alımı geliyor

Bu kapsamda 112 acil çağrı merkezlerine 81 şehirde DEV bir personel alımı müjdesinin de gelmesi bekleniyor. Özellikle de 112 AÇM'ye bir alım olacaksa bu bölüm mezunlarına öncelik verileceği özellikle ifade edildi. 112 çağrı merkezlerinin önemi özellikle deprem zamanında da önem kazandığı ve vatandaşların ilk olarak bu numaradan tüm birimlere hızlıca erişim sağlanması noktasında nitelikli personel alımının önemi vurgulandı. İlan sürecine dair açıklama ve bilgi geldikçe sizleri anında bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum