Bakan Açıkladı! 550 Yeni Personel Alımı Yapılacak

Bakan Açıkladı! 550 Yeni Personel Alımı Yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından 550 genç istihdamı kapsamında yeni personel alımı yapılacağını belirtti. Detayları bu yazımızda hemen inceleyebilirsiniz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından yeni personel alımlarına dair önemli açıklama geldi. Boğaziçi Üniversitesindeki etkinlikte konuşan Kacır proje kapsamında genç istihdama dair önemli açıklamalarda bulundu. Gerekli açıklamaya dair bilgileri bu yazımızda hemen inceleyebilirsiniz.

550 personel istihdamı hangi alanda olacak?

Kacır açıklamasında projeye dair detaylara yer verdi. Açıklamada Genç İstihdamı Sosyal Etki Tahvili Uygulaması: İstanbul Kodluyor Projesi ile 550 gencin istihdamı sağlanacağına yer verildi. 550 istihdamın ise " bilgi ve iletişim teknolojileri" sektöründe istihdamının hedeflendiği belirtildi.

Önümüzdeki yıllarca birçok meslek yok olacak

Yapılan açıklamalarda özellikle önümüzdeki yıllarda birçok mesleğin yok olacağına ve yeni mesleklerin de hayatımıza gireceğine yer verildi. Bu dönüşüm ile birlikte milli teknoloji hamlesi hedeflerine ulaşılması noktasında kapsamında bir fırsat penceresinin aralanacağı ifade edildi.

Ajanslarca 9.234 genç istihdam edildi

Ajanslar tarafından "Genç İstihdamı" teması ile büyük bir destek sağlanırken önemli bir istihdam da sağlandı. Gerçekleşen projelerle toplam 9 bin 234 kişinin istihdamının sağlandığı belirtildi. Proje tamamlanınca ise 71 bin 209 genç daha istihdam kazanmış olacağı açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.