Başkonsolosluk Personeli Alımı Başvuruları! En Az Lise - KPSS Şartsız

Başkonsolosluk Personeli Alımı Başvuruları! En Az Lise - KPSS Şartsız

Kamuya yurt dışı personeli alımı başvuruları kapsamında KPSS şartsız süreç tamamlanacak. Bakanlık bünyesinde Başkonsolosluk için en az lise mezunu adaylar başvurabilecek. İşte detaylar.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde ABD Şikago Başkonsolosluğu için yeni sözleşmeli sekreter personel alımı başvuruları alınıyor. Süreci tamamlanacak olan memur alımında KPSS zorunluluğu bulunmuyor. En az lise mezunu adaylar için gerekli süreci, şartları ve tüm bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı şartları

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak, her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu olmamak ile adayların çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmesi ve bilgisayar kullanabilmesi gerekiyor.

Sekreter alımında başvuru belgeleri nelerdir?

Başvuru için adayların CV, pasaport, nüfus cüzdanı, diploma, askerlikle ilgili belge ve fotoğraf gibi belgeleri hazırlaması gerekiyor. Belge detaylarına aşağıdaki kılavuzdan erişim sağlayabilirsiniz.

Kamu memur alımı başvuru süreci nasıl işler?

Dışişleri Bakanlığınca sözleşmeli sekreter alımında adayların gerekli iş ve işlemleri 21 Ağustos’a kadar tamamlaması gerekiyor. Adaylar başvurularını hemen aşağıdaki başvuru kılavuzunda yer alan ekran üzerinden yapmaları mümkün.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum