Çalışma Bakanlığı KPSS 60 Devlet Personeli Alımı Online Başvuru

Çalışma Bakanlığı KPSS 60 Devlet Personeli Alımı Online Başvuru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 4/B kamu memur alımı başvuru iş ve işlemleri alınıyor. KPSS 60 puanla olmak üzere başvurular devam ediyor. İşte sürece dair tüm detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇSGB sözleşmeli kamu personeli alımı online başvuruları alınıyor. Sözleşmeli devlet personeli alımına başvurular “programcı ve çözümleyici” kadroları için olacak. Gerekli tüm süreci Bakanlık memur alımı detaylarını hemen bu yazımızda KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık.

Devlet personeli alımı başvuru genel şartları

Başvurularda adayların Devlet Memurları Kanunundaki genel şartlara haiz olması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması, KPSS 60 puanı, YDS D düzeyi puanı olması gerekiyor. Ayrıca adayların tüm kadrolar için görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmaması şartları var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı başvuru nitelikleri

1. Grup 2 kadro için Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

2. Grup 2 kadro için mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

3. Grup 2 kadro için mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

Kamu memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇSGB tarafından devlet memuru alımları için başvurular 31 Aralık 2023 tarihine kadar olacak. Adaylar e-Devlet şifreleri ile sadece online olarak başvurularını yapabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum