Jandarma 6.940 Uzman Erbaş Alımı Açıklandı! Lise Önlisans Lisans

Jandarma 6.940 Uzman Erbaş Alımı Açıklandı! Lise Önlisans Lisans

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde en az lise mezunu adaylar arasından farklı ünvanlarda 6 bin 940 uzman erbaş alımı açıklandı. Detaylar, şartlar ve tüm süreç bu yazımızda.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından bugün açıklandı. Jandarma Genel Komutanlığına sözleşmeli uzman erbaş alım ilanı yayımlandı. Jandarma’ya farklı ünvanlarda 6 bin 940 uzman erbaş alımı yapılacak. İşte sürece dair tüm detaylar.

Jandarma uzman erbaş alımı yapılacak branşlar

Jandarma Genel Komutanlığına 6.612 jandarma, 2 at bakıcısı, 16 bot serdümeni, 200 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında olmak üzere toplam 6.940 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) temin edilecektir.

Askeri personel alımı başvuru genel şartları

Türk vatandaşı ve erkek olmak, 2022-2023 KPSS puanının 50 ve üzeri olmak, 1 Ocak 2023 itibarıyla yirmi yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi yaşını bitirmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır.

Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2023) itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak, en az 1 67 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu başvuru kılavuzundaki boy-kilo tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak, Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak ve diğer hususlara haiz olmak gerekiyor.

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı başvuru süreci

Jandarma Genel Komutanlığı için sözleşmeli uzman erbaş temini başvuruları JSGA internet sitesinden online olarak yapılabilecektir. Adaylar 2 Ekim'e kadar jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin'den çevrim içi başvuru yapabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum