Kültür Bakanlığına 2023 Yılı 400 Memur Alımı Yapılacak

Kültür Bakanlığına 2023 Yılı 400 Memur Alımı Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde olmak üzere 2023 yılı için KİK kararlarına göre 400 yeni memur alımı yapılacak. İşte detaylar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 yılında 400 yeni memur alımı için karar yayımlandı. Adaylar sendika ile Bakanlık yetkilileri arasında imzalanan ve karar bağlanan Kurum İdari Kurulu kararı gereği 400 memur alımı sürecinin başlatılmasını bekliyor. Detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kurum İdari Kurulu kararı yayımlandı

Bakanlık yetkilileri ile Kültür Memur-Sen arasında imzalanan ve kararlaştırılan 400 yeni memur ihtiyacının karşılanması noktasında ilanların yayımlanması bekleniyor. KPSS adayları artık mülakatsız direkt yapılacak atamanın başlatılmasını talep ediyor.

Kültür Bakanlığı 400 memur alımı

Sendikanın talebinde deprem felaketinden dolayı olumsuz etkilenen iller için personel alımı talebi olmuştu. 400 personel alımı kapsamında ihdas edilmiş kadrolar için çalışmaların başlatıldığı ifade edilmişti. Bakanlık tarafından KİK kararlarında psikolog, sosyal hizmet, PDR ve çocuk gelişimi” branşında personel alımı yapılması için çalışmaların başlatıldığı ifade edilmişti. Bu kapsamda 400 kadro ihdası gerçekleştirildi ve sürecin başlatılması bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığına 2022 yılında ne kadar personel alındı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 360 kütüphaneci, 39 arkeolog, 26 müze araştırmacısı, 6 avukat, 4 çocuk gelişimcisi, 17 mimar, 27 mühendis, 16 şehir plancısı, 53 tekniker, 12 teknisyen, 83 büro personeli, 58 destek personeli “şoför”, 9 destek personeli “bahçıvan”, 527 koruma ve güvenlik görevlisi, 165 destek personeli “temizlik görevlisi” için 4/B sözleşmeli personel alımı ile 50 EKPSS Memur, 27 KPSS Memur alımı gerçekleştirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum