Kültür ve Turizm Bakanlığı 127 Memur Alımı Başvuru Ekranı Bugün Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 127 Memur Alımı Başvuru Ekranı Bugün Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4/B sözleşmeli 127 kamu memur alımı için başvurular bugün başladı. Bakanlık memur alımları süreci, şartları ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı YENİ 127 MEMUR ALIMI başvuruları BUGÜN başladı. Adaylar online olarak başvurabilecekler. Bakanlık bünyesinde 36 büro personeli alımı, 62 koruma ve güvenlik personeli alımı ile 29 temizlik personeli alımı başladı. Mülakat olmadan KPSS puanı ile atamalar olacak. İşte tüm detaylar.

Sözleşmeli memur alımı şartları nelerdir?

657 DMK’daki şartları taşıyan adaylar başvurabilir. Ayrıca başvuru için T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, 18 yaşını tamamlamış 35 yaşını doldurmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gerekmektedir.

Kamu personeli alımı mezuniyet şartları

Büro Personeli alımı için 36 kadro var. Başvuru için İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak, KPSS 60 puan şartı var. Adana 4, Adıyaman 3, Gaziantep 3, Hatay 4, Diyarbakır 3, Şanlıurfa 3, Malatya 3, Osmaniye 3, Kilis 3, Kahramanmaraş 4, Elazığ 3 kadro yer alıyor.

Erkek Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için 40 kadro var. Başvuru için lise mezunu olmak, KPSS 55 puan şartı var. Ayrıca silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 170 cm den kısa olmamak gerekiyor. Adana 10, Adıyaman 4, Gaziantep 3, Hatay 8, Diyarbakır 2, Şanlıurfa 2, Malatya 2, Osmaniye 1, Kilis 1, Kahramanmaraş 6, Elazığ 1 kadro yer alıyor.

Erkek Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için 14 kadro var. Başvuru için Önlisans mezunu olmak, KPSS 55 puan şartı var. Ayrıca silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 170 cm den kısa olmamak gerekiyor. Adana 5, Adıyaman 1, Gaziantep 1, Hatay 2, Diyarbakır 1, Şanlıurfa 1, Malatya 1, Osmaniye 1, Kilis 1, Kahramanmaraş 2, Elazığ 1 kadro yer alıyor.

Kadın Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için 5 kadro var. Başvuru için Lise mezunu olmak, KPSS 55, silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Kadın adaylar için boyunun 160 cm den kısa olmamak gerekiyor. Adana 5 kadro yer alıyor.

Erkek Temizlik Personeli alımı için 29 kadro var. Başvuru için Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSS 55 puan şartı var. Adana 5, Adıyaman 2, Gaziantep 3, Hatay 5, Diyarbakır 2, Şanlıurfa 2, Malatya 2, Osmaniye 2, Kilis 2, Kahramanmaraş 2, Elazığ 2 kadro yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı süreci

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yeni 4/B memur alımları için başvurular bugün başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.