Merkez Bankası 120 Memur Alımı! KPSS 50 Başvuru Ekranı

Merkez Bankası 120 Memur Alımı! KPSS 50 Başvuru Ekranı

Merkez Bankası bünyesinde yeni kadrolara en az lise mezunlarının başvuru yapabileceği 120 kadro için başvurular alınıyor. Mühendis ve teknisyen alımı tüm detayları bu yazımzıda.

TCMB bünyesinde kadrolu 120 güncel memur alımı online başvuruları alınıyor. KPSS 50 puan ile başvur yapılabilecek ilan için gerekli tüm detayları, şartları ve başvuru hususlarını KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu yazımızda bulabilirsiniz. Merkez Bankası için “25 Mühendis” ve “95 Teknisyen” alımı için tüm detayları ve şartların yer aldığı haberimiz şu şekildedir:

TCMB personel alımı şartları nelerdir?

Merkez Bankası personel alımı için T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak, askerliğini tamamlamış ya da muaf olmak, KPSS’den en az 50 almaki 1 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olmak, 1 Ocak 2021 tarihinden sonra açıklanan TCMB’nin daha önceki işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak şartları da var.

Merkez Bankası memur alımı unvanlar-mezuniyetler

Mühendis alımı 25 kadro için “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Elektrik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Makine Mühendisliği” mezunu olmak gerekiyor.

Teknisyen alımı 95 kadro için “liselerin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Bilişim Teknolojileri, Metal Teknolojisi, Metalurji Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri” mezunu olması gerekiyor. Ayrıca KPSS’den adayların en az 50 alması şartı da bulunuyor.

Kamu personeli alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Merkez Bankası teknisyen ve mühendis alımı için adaylar başvurularını 21 Ağustos dahil olmak üzere yapabileceklerdir. Başvurular hemen aşağıdaki kılavuzlar üzerinden yapılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.