OGM 26.832 Personel Alımı Ne Zaman? Boş Kontenjanlara Atama Yapılsın

OGM 26.832 Personel Alımı Ne Zaman? Boş Kontenjanlara Atama Yapılsın

Orman Genel Müdürlüğü “OGM” için 2023 yılına esas geçtiğimiz yılın verileri paylaşılmıştı. 2022 yılındaki tüm kadrolar ve boş kontenjanları ve adayların taleplerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü “OGM” tarafından 2022 yılı idare faaliyet raporu yayımlanmıştı. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen henüz boş kontenjanlar için bir atama veya ilana dair bilgi gelmedi. KPSS adayları gerek OGM personel alımını bekliyor gerek KPSS ve yaş şarttının esnetilmesini talep ediyor. İşte detaylar.

Orman Genel Müdürlüğü personel sayısı

Orman Genel Müdürlüğünün tüm merkez ve taşra teşkilatlarında gerek kadrolu ve sözleşmeli memur gerekse geçici ve daimi işçi kadrolarında personeller yer alıyor. İşte mevcut durum: Kadrolu memur 14 bin 257, sözleşmeli memur 7 bin 294, daimi işçi 7 bin 896, geçici işçi 14 bin 753 olmak üzere 44 bin 200 hali hazırda çalışan yer alıyor.

OGM’de 26.832 boş kadro kontenjanı bulunuyor

OGM’nin dolu ve boş kadrolarında ayrıca toplam personel sayısının yanı sıra boş kadrolar da idari faaliyet raporunda yer aldı. Bu kapsamda 24 bin 959 boş kadronun detayları şu şekildedir:

Özel bütçeli olanlardan merkezde 966, taşrada 9 bin 372,

Döner sermayeli olanlardan merkezde 906, taşrada 15 bin 586,

Genel toplamda 26.832 boş kadro 2022 yılı idari faaliyet raporunda yer aldı.

OGM personel alımlarında adayların talepleri nelerdir?

Adaylar bu kadar ciddi bir kadro boşluğu için yüksek bir atama bekliyor. Öte yandan özellikle yaş şartının da esnetilmesini talep eden KPSS adayların puan şartının da kaldırılmasını ve KPSS taban puansız başvuru istiyor. Süreci sizler için takip ediyoruz. Sizler de HEMEN bu haberimize YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum