Seçime 10 Gün Kala Yasaklar Başladı

Seçime 10 Gün Kala Yasaklar Başladı

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler için seçim yasakları başladı. Bu kapsamda 4 Mayıs tarihi itibari ile pek çok yasak gerçekleştirilmeye başladı. Seçim sonuna kadar sürecek yasaklar haberimizin devamında yer alıyor…

Seçime 10 gün kala başlatılan seçim yasakları kapsamında belirlenen takvim üzerinde işlemler gerçekleştirilerek yasakların uygulamasına başlandı. Bu kapsamda resmi araç kullanımında açılış ve temel atma törenlerine kadar pek çok süreç için geçerli yasaklar hem partiler hem de bağımsız adaylar için geçerli olacak şekilde düzenlendir.

Propaganda Serbestliği Başlarken Seçim Yasakları Da Devreye Girdi

Propaganda alanında başlayan serbestlik söz konusu olurken aynı zamanda sürenin sona ermesine kadar olan tüm süreçlerde belirli yasaklar da uygulanacak. Bu yasaklar kapsamında öncelikli olarak açılış ve temel atma törenlerinin düzenlenmesi yasaklandı. Bunun yanında aynı zamanda ilgili törenler kapsamında nutuk söylenmesi, demeç verilmesi ve yayınlarda bulunulması gibi alanlarda da yasaklamalar söz konusu oldu.

Son 10 günün başlatılması ile birlikte seçim anketi de aynı şekilde yapılamayacak. Adayların lehinde veya aleyhinde olacak şekilde hiçbir basın yayın araçlarında anket yapılması da söz konusu olmamaktadır.

Elektronik posta ve mesaj uygulamaları kapsamında da propoganda yapılması yasaklandı. Bu anlamda 2023 seçim gününe kadar bu tarz uygulamaların gerçekleştirilmesi ve makam otomobillerinin propaganda serbestliği bitene kadar kullanımı da yasaklanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.