Ticaret Bakanlığı 328 Memur Alımı! KPSS 60 Online Başvurular

Ticaret Bakanlığı 328 Memur Alımı! KPSS 60 Online Başvurular

Ticaret Bakanlığı tarafından şoför alımı, koruma ve güvenlik personeli alımı ile destek personeli alımı başvuruları Devlet alınıyor. İşte sürece dair tüm detaylar ve başvurular.

Ticaret Bakanlığı bünyesinde online olmak üzere 328 devlet memuru alımı başvuruları alınıyor. 110 Şoför alımı, 88 koruma ve güvenlik görevlisi alımı ile 130 da destek personeli "Temizlik, Basit Bakım-Onarım" alımı başvuruları alınıyor. Kamu personel alımı başvuru süreci, şartları ve tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu personel alımı başvuru genel şartları

Başvuru için adayların Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması gerekmektedir. Başvurularda adayların kamudan veya meslekten ihraç edilmemiş olması, görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu, tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmaması şartları bulunmaktadır.

Sözleşmeli memur alımı nitelikleri

88 Koruma ve güvenlik görevlisi alımı kadroları için Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans programından mezun olmak, 2022 KPSSP93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak, 30 yaşını doldurmamış olmak, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, gece ve gündüz, iç ve dış mekanda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, erkek adaylar için 1.70 mt, kadın adaylar için 1.62 mt’den kısa olmamak şartları var.

110 Şoför alımı kadroları için lise mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2022 KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak, en az B sınıfı “B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE” ehliyeti olmak şartları var.

130 Destek personeli alımı kadroları için lise mezunu olmak, 30 doldurmamış olmak, 2022 KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak şartları var.

Ticaret Bakanlığı kamu personeli alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Ticaret Bakanlığı 328 devlet memuru alımı için başvurular 12 Şubat 2024 tarihi dahil yapılabilecektir. Adaylar başvuru iş ve işlemlerini online olarak çevrimiçi yapabileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum