Yurt Dışında Seçim Süreci Devam Ediyor

Yurt Dışında Seçim Süreci Devam Ediyor

Ülkemizde 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimler kapsamında yurt dışı oy kullanma görevlerini gerçekleştirecek vatandaşlar için süreç 27 Nisan’ da başlatılmıştı. 9 Mayıs’ a kadar sürecek oy verme için ilginin yoğun olduğu görülüyor.

4 Mayıs’ ta yapılan açıklamalarda yurt dışı kapsamında kullanılan oy sayısı hakkında açıklama yapan Yüksek Seçim Kurulu, oy kullanan kişi sayısının 1 milyon 138 bin 743 olduğunu belirtti. Bu anlamda yurtdışı seçmenlerin ilgisi azalmadan devam ediyor ve 9 Mayıs’ a kadar sürecek olan oy kullanma işlemi kapsamında daha da fazla oyun geleceği tahmin ediliyor.

Kullanılan Oylar Türkiye’ ye Nasıl Getirilecek?

9 Mayıs tarihinde yurt dışı kapsamında sona erecek olan oy kullanma süreci sonrasında Türk Hava Yolları’ nden kiralanacak olan 3 adet uçak iğle oyların Türkiye kapsamında getirilmesi planlandı. Bu anlamda kalkış yeri olarak İstanbul Hava Limanından hareket edecek uçaklar Berlin, Kopenhag, Stockholm, Londra, Münih, Köln ve Lyon şehirlerine indirilecek buralarda belirlenen noktalardan yurtdışı seçmen sorgulama yapan ve oy kullanan kişilerin oyları toplanacak.

Oyların toplanması, taşınması ve muhafazası süreçlerinde Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulları görev alacak. Bu anlamda Oy Torbaları Nakil Komisyonu ile gerçekleştirilecek olan süreçlerde başkan ve üyeler de yer alarak yurtdışında oy kullanma 2023 kapsamında işlemlerin tamamlanması ve oyların muhafazası sağlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.