Bakanlık 40 - 45 Yaş Adayları Kabul Edecek! Yeni Memur Alımı Açıklandı

T.C. Rabat Büyükelçiliği ile T.C. Budapeşte Büyükelçiliği bünyesinde en az lise mezunu Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınavı Duyurusu yayımlandı. Detayları ve süreci bu yazımızda bulabilirsiniz.

T.C. Rabat Büyükelçiliği münhal bulunan 1 sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alımı ile T.C. Budapeşte Büyükelçiliği’nde münhal bulunan 1 sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.

Kamu personeli alımı başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Rabat için 41, Budapeşte için 46 yaşından gün almamış olmak, en az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, kamu haklarından yoksun bulunmamak, askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak, her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek Bilgisayar kullanabilmek gerekiyor.

Rabat Büyükelçiliği için çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek (İyi derecede Arapça/Darıca bilmek tercih sebebidir), Budapeşte Büyükelçiliği için ise çok iyi derecede Macarca ve Türkçe bilmek (Macarcanın yanı sıra İngilizce de bilmek tercih sebebidir).

Personel alımında gerekli başvuru belgeleri nelerdir?

Özgeçmiş (CV), Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları, nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti, diploma, askerlikle ilgili belge, renkli vesikalık fotoğraf isteniyor.

Büyükelçilik personeli alımı başvuru süreci nasıl işler?

Başvurular Rabat Büyükelçiliği için “21 Ekim Cumartesi -7 Kasım” tarihleri arasında, Budapeşte için ise “20 Ekim -6 Kasım” tarihleri arasında online olarak yapılabilecek. Başvuru süreci içerisinde online olarak gerekli tüm detayları kamu personeli alımı internet sitemizde bulabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri