Başkanlık KPSS Şartsız Memur Alımı Online Başvuruları Bugün Açıklandı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı YTB tarafından güncel personel alımı başvuruları kapsamında yeni süreç başladı. Detaylar bu yazımızda yer alıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yeni kamu personel alımı başvuru ilanı açıklandı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere 10 alan uzmanı alınacaktır. Detaylar ve tüm süreç bu yazımızda yer alıyor.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Mavi Kart sahibi veya yabancı uyruklu olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartlara haiz olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 1 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olmak, YDS en az B düzeyinde puan almak gerekmektedir.

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

8 kadro için şartlar:

"Almanca, Danca, Felemenkçe, Fince, Fransızca, İngilizce, İsveççe, Norveççe" dillerinden ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç ülkelerinden herhangi birinde ortaöğretim, lisans veya lisansüstü öğrenimini tamamlamış olmak ve ilgili ülkede vatandaşlarımıza yönelik faaliyet gösteren uluslararası kuruluş, STK, kamu kurumu, üniversite veya basın kuruluşlarında Başkanlığın çalışma alanları dâhilinde faaliyet göstermiş olmak veya bu sayılan ülkelerden herhangi birinde yaşayan vatandaşlarımızla ilgili olarak yurt içi veya yurt dışında faaliyet gösteren uluslararası kuruluş, STK, kamu kurumu, üniversite veya basın kuruluşlarında Başkanlığın çalışma alanları dâhilinde en az 1 yıl çalışma tecrübesine sahip olmak gerekiyor.

"Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Fransızca, İngilizce, Makedonca, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe, Rusça, Sırpça, Yunanca" dillerinden Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkasya ülkelerinden herhangi birinde yaşayan vatandaşlarımız, soydaş veya akraba topluluklarımız ile ilgili olarak yurt içi veya yurt dışında faaliyet gösteren uluslararası kuruluş, STK, kamu kurumu, üniversite veya basın kuruluşlarında Başkanlığın çalışma alanları dâhilinde en az 2 yıl çalışma tecrübesine sahip olmak gerekiyor.

2 kadro için şartları: "Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce" dillerinden Üniversitelerin matematik, istatistik, halkla ilişkiler, iletişim, iktisat, işletme, maliye, reklamcılık lisans bölümlerinin herhangi birinden mezun olduktan sonra istatistik, veri analizi, iletişim veya medya alanında en az 3 yıl çalışma tecrübesine sahip olmak gerekiyor.

Kamu memur alımı süreci nasıl olacak?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı için adaylar başvurularını, Başkanlığın internet sitesindeki başvuru linki aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile giriş yapacakları başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Başvurular 14 Kasım 2023 tarihinde başlayıp 18 Aralık 2023 saat 18.00’de sona erecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri