Başvuru Süreci Başladı! Yeni Büro Personeli Programcı Alımı KPSS 60-70

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yeni ve sözleşmeli memur alımı başvuruları açıklandı. Süreci başlayan başvurular için gerekli tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yeni ve 4/B sözleşmeli personel alım ilanı açıklandı. KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla alım yapılacak her bir ünvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarından Sistem Programcısı-Çözümleyici, Programcı tavanlarına 2022 yılı KPSS (B) grubu P3 puan sıralaması esas alınarak 10 katına kadar aday arasından yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirme yapılacaktır. Büro Personeli tavanlarına 2022 yılı KPSS (B) grubu P3 ve P93 puan sıralamasına göre 4 adet sözleşmeli personel alınacaktır. İşte tüm detaylar.

Kamu memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Türk vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartlara haiz olmak, adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamaları gerekmektedir. Ayrıca erkek adayların askerlik ile ilişiği bulunmaması gerekmektedir. Adayların başvuru için çalışmasına ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile engeli bulunmaması gerekmektedir.

Sözleşmeli personeli alımı nitelikleri nelerdir?

1 Sistem Programcısı- Çözümleyici alımı için Üniversitelerin Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik lisans programlarından herhangi birisi ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Java programlama dili ile diğer programlama dillerinden bir adedi güncel olmak üzere en az 2 programlama dilini bildiğini belgelemek, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (D) düzeyinde puan almış olmak, En az 60 puan almış olmak.

1 Programcı alımı için Üniversitelerin Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik lisans programlarından herhangi birisi ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (D) düzeyinde puan almış olmak, en az 60 puan almış olmak.

1 Büro Personeli alımı için Ekonomi, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim, İnsan Kaynakları Yönetimi, Kamu Yönetimi, Sağlık Yönetimi lisans programlarından herhangi birisi ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, en az 70 puan almış olmak.

1 Büro Personeli alımı için Çağrı Merkezi Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ön lisans programlarından herhangi birisi ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, en az 70 puan almış olmak.

ÜAK personel alımı süreci nasıl işler?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı ÜAK memur alımı için başvurular 1 Aralık 2023 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurular, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı - Personel Birimi (Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent/ ANKARA) adresine posta ile veya şahsen başvuru yoluyla yapılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri