Bugün Açıklandı! Kamu Kurumu Kadrolu 9. Derece Yeni Memur Alımı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu TİHEK tarafından İnsan hakları ve eşitlik uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu bugün açıklandı. Kamu personeli alımı başvuru tüm detayları bu yazımızda.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu TİHEK bünyesinde “İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanı" alımı bugün açıklandı. Kadrolu olmak üzere 9’uncu derece kadrolarda görev yapmak üzere, sözlü şeklinde yapılacak giriş sınavı ile 9 adet “İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı” alınacaktır. İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Kadrolu memur alımı başvuru şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, 2022 veya 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından, yukarıdaki tablo da belirtilen puan türleri itibariyle 70 ve üzeri puan almış olmak, son beş yıl içinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS/e-YDS) İngilizce veya Fransızca dillerinden birinde asgari 70, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.

Kamu memur alımı nitelikleri nelerdir?

Başvurularda adaylarda istenen bölümler, KPSS puan türü ve kontenjan detayları şu şekildedir: 4 Hukuk Fakültesi KPSS P4, 4 Siyasal Bilgiler İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi KPSS P29, P30, P34, P35, 1 İletişim Fakültesi KPSS P3.

TİHEK memur alımı başvuru süreci nasıl işler?

TİHEM bünyesinde yeni memur alımları için adaylar başvurularını 8 Kasım 2023 ile 22 Kasım 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden online olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri