İçişleri Bakanlığı KPSS Şartsız Yeni Memur Alımı Kılavuzu Bugün Açıklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından KPSS şartsız olmak üzere yeni kamu personeli alımı başvuruları açıklandı. Kamu memur atama başvuru süreci ve tüm şartları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

T.C. İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli sınav duyurusu bugün açıklandı. Bakanlık tarafından KPSS şartsız olmak üzere kamu personeli alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek yazılı ve sözlü sınav başarı sırasına göre 11 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı tüm detayları bu haberimizde.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak gerekiyor. Başvuru için bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. KPSS şartı yok. KPSS puanı olmayan tüm adaylar 70 olarak değerlendirileceklerdir.

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Ayrıca diğer dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden adaylar 2 kat maaş şartı ile başvuru yapabilir.

Memur alımında branşlar ve maaşlar ne kadar?

1 Kıdemli .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı 3 Katına Kadar, 2 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı 3 Katına Kadar, 1 Kıdemli Mobil Geliştirme Uzmanı 3 Katına Kadar, 3 .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı 2 Katına Kadar, 1 Mobil Geliştirme Uzmanı 2 Katına Kadar, 1 Siber Güvenlik Uzmanı 2 Katına Kadar, 1 Öğrenme Yönetim Sistemi Uzmanı 2 Katına Kadar, 1 İş Analisti Uzmanı 2 Katına Kadar olmak üzere maaş verilecek. 1 kat maaş 2024 Ocak ayı itibarıyla 41.644,40 TL olmuştur. Bu kapsamda 83 bin TL ile 121 bin TL miktarlarında NET maaşlar yer almaktadır.

İçişleri Bakanlığı memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Adaylar İçişleri Bakanlığı memur alımları için e-Devlet üzerinde İçişleri Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden 17-23 Ocak 2024 tarihleri aralığında başvurular gerçekleştirilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri