Kılavuz Bugün Yayımlandı! KPSS Şartsız Yeni Kamu Personeli Alımı

Kamuya KPSS şartsız olmak üzere yeni personel alımı başvuruları açıklandı. Kamu memur atama başvuru süreci, şartları ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

TİKA Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından KPSS şartsız yeni sözleşmeli bilişim personeli alım ilanı açıklandı. Sözlü ve uygulamalı sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 2 (iki) Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır. İşte sürece dair tüm detaylar.

Memur alımı başvuru genel şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları haiz olmak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak, hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip, yoğun iş temposuna ayak uydurabilen ve takım çalışmasına yatkın olmak gerekiyor.

Kamu personel alımı nitelikleri nelerdir?

SİSTEM VE AĞ UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katına Kadar).

GÜVENLİK UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katına Kadar).

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekiyor.

Ayrıca diğer fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik mezunu olması gerekiyor.

TİKA memur alımı başvuru süreci nasıl işler?

Adaylar başvurularını, 20 Kasım 2023 - 15 Aralık 2023 tarihlerinde e-Devlet üzerinde TİKA Başkanlığı-Kaıiyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri