KPSS 50 Puanla Açıktan Devlet Personeli Alımı Başvuruları Başladı

Kamuya KPSS 50 puan şartı ile yeni devlet personeli alımları yapılacak. Güncel başvurular Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınmaya başladı. İşte tüm süreç ve şartlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı “DİB” tarafından merkez teşkilatı için mütercim tercüman alımları başvuruları alınacak. KPSS puan sırasına göre mülakatsız olmak üzere atama yapılacak. Almanca 2, Arapça 2, Çince 1, Fransızca 1, İngilizce 2, İspanyolca 2, Japonca 1, İtalyanca 1, Portekizce 1 kadro var. Diyanet açıktan memur alımı tüm süreci ve şartları bu haberimizde yer alıyor.

4/B memur alımı başvuru genel şartları nelerdir?

DİB memur alımı için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, 2022 KPSS’den en az 50 puan alması yeterlidir.

Kamu memur alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

İlgili dillerden olmak üzere adayların lisans “Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Japonca, İtalyanca ve Portekizce” mezunu olması gerekiyor. Öte yandan bu yabancı dil bölümlerinin birinden mezun olmanın yanı sıra en az B düzeyinde YDS puanı şartı da var.

Diyanet açıktan personel alımı süreci nasıl işler

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde açıktan kamu personeli alımı başvuruları online olarak yapılabilecektir. Adaylar 23 Ekim ile 3 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Başvuru iş ve işlemlerine dair tüm bilgileri kamu personeli alımı internet sitemizde başvuru süresince bulabilirsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

4B Personel Alımı Haberleri