KPSS Şartsız Yeni Kamu Personel Alımı Bugün Açıklandı! İkamet Şartsız

Kamu kurumu tarafından KPSS şartı olmadan güncel ve yeni 4/B memur personel alımı açıklandı. Kamu personel alımı başvuruları ve tüm detayları bu haberimizde.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS zorunluluğu olmadan 4/B sözleşmeli bilişim personeli giriş sınavı ilanı bugün açıklandı. Sözleşmeli bilişim personeli alımına dair tüm detaylar bu yazımızda.

Kamu personel alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olması gerekiyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. KPSS zorunluluğu yok. PSS puanı olmayan veya belge ibraz edemeyen adayın KPSS puanı 70 ve yabancı dil sınav puanı olmayan veya belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.

Memur alımı ünvanları ve nitelikleri nelerdir?

1 Kıdemli Ağ Uzmanı alımı Tam Zamanlı 4 katına kadar, 1 Sistem Uzmanı alımı Tam Zamanlı 2 katına kadar, 1 Yazılım Uzmanı alımı Tam Zamanlı 2 katına kadar olmak üzere personel alımı yapılacaktır.

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekiyor. Ayrıca bunların dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı var.

İstanbul Teknik Üniversitesi memur alımı süreci

Başvurular 11 Mart ile 25 Mart 2024 tarihleri arasında olacak. Adaylar başvuru iş ve işlemlerini şahsen bu adrese yapabileceklerdir: "İstanbul Teknik Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Rektörlük Binası K:3 Maslak / İSTANBUL".

İstanbul Teknik Üniversitesi memur alımı kılavuzu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri