Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 Branş KPSS 55 Memur Alımı Bugün Açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 3 farklı branşta olmak üzere KPSS 55 puan şartı ile mülakatsız yeni memur alımları açıklandı. Detaylar ve süreç bu yazımızda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı bünyesinde 4/B sözleşmeli personel alımı (koruma ve güvenlik görevlisi ile destek personeli) hakkında duyuru bugün açıklandı. 2022 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 2 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 9 Destek Personeli olmak üzere toplam 11 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Sözleşmeli memur alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlar ve ilan edilen münhal pozisyon için belirtilen özel şartlar aranır: Türk Vatandaşı olmak, Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ alımında bu pozisyonda 2 sözleşmeli personel alınacaktır. Lise ve dengi okul mezunu olmak, KPSSP94 puan türünden asgari 55 ve daha yukarı puan almak, Erkek olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Erkek adaylar için boyunun 170 cm den kısa olmaması, Güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu olmamak.

DESTEK PERSONELİ (TEMİZLİK PERSONELİ) alımında Temizlik personeli pozisyonunda 8 sözleşmeli personel alınacaktır. Lise ve dengi okul mezunu olmak. KPSSP94 puan türünden asgari 55 ve daha yukarı puan almak, Erkek olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, Temizlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak gerekiyor.

DESTEK PERSONELİ (TEKNİSYEN) alımında Teknisyen personeli pozisyonunda 1 sözleşmeli personel alınacaktır. Ortaöğretim kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri veya Yapı Tesisat Sistemleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dallarının birinden mezun olmak. KPSSP94 puan türünden asgari 55 ve daha yukarı puan almak, Erkek olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, Teknisyenlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı memur alımı başvuru süreci

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından güncel memur alımları için başvurular elektronik ortamda 11 – 25 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar e-Devlet intenet sitesi üzerinden başvuru iş ve işlemlerini yapabileceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri