Milli Saraylar 222 Kamu Personeli Alımı Duyurusu Yayımlandı! Uygulama

Milli Saraylar Başkanlığı bünyesinde 200 kamu personeli alımı ile 22 kamu işçisi alımı kapsamında uygulama sınav duyurusu yayımlandı. Detaylar ve tüm süreç bu yazımızda yer alıyor.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre 200 sözleşmeli personel (1 Büro Personeli, 2 Müze Görevlisi, 133 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 7 İmam - Hatip, 30 Destek Personeli, 3 Tekniker, 8 Teknisyen, 16 Restoratör) ve 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi 22 sürekli işçi alımı kapsamında uygulama sınav duyurusu yayımlandı.

Kamu personeli alımı uygulama sınavı yapılacak ünvanlar

200 sözleşmeli personel ve 22 sürekli işçi alımı ilanı büro personeli, müze görevlisi, koruma ve güvenlik görevlisi sözlü sınav takvimi ile imam hatip, destek personeli, tekniker, teknisyen, restoratör ve sürekli işçi uygulamalı sınav takvimi açıklandı.

Uygulama sınav takvimi belli oldu

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığınca 200 sözleşmeli personel ve 22 sürekli işçi alımı ilanında yer alan Büro Personeli, Müze Görevlisi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonları için sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile İmam Hatip (Mukaddes Emanetler Hafızı), Destek Personeli (Temizlik Görevlisi), Tekniker, Teknisyen, Restoratör ve Sürekli İşçi pozisyonları için uygulamalı sınava katılmaya hak kazananların sözlü/uygulamalı sınav yeri, tarihi ve saatleri belirlendi. Adaylar Kariyer Kapısı internet sitesinden başvuru yaptıkları alandan durumlarına bakabilirler.

Milli Saraylar uygulama sınavı nasıl olacak?

Fabrikalar ile bakım onarım hizmetlerinde istihdam edilecek usta veya zanaatkarlar meslekleri ile ilgili fabrika ve/veya atölyelerde uzmanlar tarafından uygulama sınavına tabi tutulur ve sınavında en az 60 ve üzeri puanı olanlar arasından en yüksek puan alandan başlanarak ilan edilen kadro sayısının Uç katı kişi mülakata çağrılır. Örneğin 10 kişi alınacaksa 30 kişi mülakata çağrılır.

Tarihi Fabrikalar ve bakım onarım hizmetlerinde çalıştırılacakların başarı listesi; adayların uygulama ve sözlü (mülakat) sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre yapılacak olup başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle ilânda belirtilen kadro sayısı kadar asıl aday işe alınmaya hak kazanacaktır. Her bir meslek kolu için asıl aday sayısı kadar da yedek aday belirlenecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (88)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

4B Personel Alımı Haberleri