Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023/2. Dönem 300 Uzman Erbaş Alımı Yapacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 300 yeni uzman erbaş alımı yapılacak. Komutanlık 2023 yılı 2. Dönem 300 uzman erbaş başvuru süreci belli oldu. İşte detaylar.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2023 Yılı İkinci Dönem Uzman Erbaş Temin Faaliyeti kapsamında 300 yeni kadro açıklandı. Detayları ve süreci KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu haberimizde hazırladık.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı branşları

Topçu, telsizci, motorcu, muhafız, elektrikçi, şoför, kurbağaadam branşlarında olmak üzere Sahil Güvenliğe uzman erbaş alımı gerçekleştirilecektir.

Uzman erbaşlık şartları nelerdir?

Türk vatandaşı ve erkek olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2023 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olmak gerekiyor.

Askeri personel alımı başvuru tarihleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 yılı ikinci dönem uzman erbaş temini kapsamında 300 uzman erbaş alımı için süreç 02-12 Ekim 2023 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden olacaktır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

4B Personel Alımı Haberleri