Sözleşmeli Memur Alımına 45 Yaş Adaylar Başvurabilecek! Başvuru Ekranı

Kamu personeli alımı başvuruları kapsamında yeni ilan açıklandı. 45 yaş adayların başvurabileceği ilana dair tüm detayları ve süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

T.C. Şanhay Başkonsolosluğu Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınavı Duyurusu açıklandı. T.C. Şanhay Başkonsolosluğu’nda münhal bulunan 1 sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır. Başvuru süreci ve tüm şartlar bu yazımızda.

Kamu memur alımı şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 46 yaşından gün almamış olmak, en az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, kamu haklarından yoksun bulunmamak, erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak, her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, çok iyi derecede Çince ve Türkçe (tercihen İngilizce) bilmek, bilgisayar kullanabilmek şartları yer alıyor.

Memur alımında gerekli belgeler nelerdir?

Özgeçmiş (CV), Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları, Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının), vesikalık fotoğraf, en son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti, askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişikleri olmadığına dair belge istenmektedir.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı süreci nasıl işler?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için başvurular 22 Aralık 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı internet adresinden alınacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

4B Personel Alımı Haberleri