5000 Eleman Aranıyor! Günlük 3000 TL Ücret Çalışacak İşçi Bulunamıyor

Kamu personeli alımı kısıtlamasının geldiği şu zamanlarda özel sektörde ve özellikle mesleki alanda iş fırsatları oldukça önemli yer almaya başladı. 5000 eleman aranıyor. Günlük ücret 3.000 TL.

Günlük 3.000 TL yevmiye veriliyor. Ancak çalışacak eleman temininde büyük sıkıntı yaşandığı dile getiriliyor. Özellikle kamuda personel alımlarının sadece emeklilerin yerine olacağı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından dile getirildikten sonra özel sektörde ve özellikle mesleki alanda iş imkanı önemli yer tutmaya başladı. İşte detaylar.

Günlük 3.000 liraya işçi bulunamıyor

Özellikle Antalya ili için 12 ay boyunca inşaat sektörü aktif olarak hizmet veriyor. İnşaatlarda da çalışacak işçi ve usta temininde önemli sıkıntı yaşanıyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir tarafından yapılan açıklamada 3.000 lira yevmiyeyle işçi aradıklarını belirtti.

5.000 yeni personele ihtiyaç var

Başkan İltemiz 5.000 işçi personele ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Geçen yıl 65 bine yakın konutun satıldığı Antalya’da ülke genelindeki payın % 5’ten fazla olduğu belirtildi. Konut satışının yanında konut arzının da çok önemli bir yer tuttuğu ifade edilirken kentsel dönüşümle inşaatların birbiri ardına yükseldiği ifade edildi.

6 Şubat depremleri inşaat sürecini etkiledi

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ili etkiledi. İki büyük deprem sonrası bölgede zarar gören yapılar için inşaat süreci başladı ve Türkiye’nin dört bir yanından işçiler ve ustalar deprem bölgesinde çalışmaya başladı. Antalya’da ise yılın 12 ayında süren inşaat çalışmaları işçilerin deprem bölgesine gitmesinden dolayı çalışacak işçi bulmak oldukça zorlandığı belirtiliyor.

Antalya’da devam eden 1.500 inşaat var

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir şu an şehirde 1.500 inşaatın devam ettiğini ve işlerin yavaş ilerlediğini belirtti. Şuan bölgede çalışan işçilerin çoğunun Suriyeli, Afganistanlı ve İranlı olduğu belirtildi. İşçi ve usta sıkıntısına acil çözüm bulunması lazım diyen İltemiz deprem öncesi 500 TL olan yevmiyelerin şu an 2*3 bin lira arasında olduğu ve acil 5-6 bin işçi ve ustaya ihtiyaç olduğu belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri