Çalıştıracak Eleman Bulunamıyor! Ücret-Mesai Düşük Ama İş Yükü Çok

Birçok sektörde eleman temininde sorunlar yaşanıyor. Tekstilde başlayan ara eleman sorunu diğer sektörlere de yayılıyor. Sorun hep işçilere yükleniyor ama maaş, mesai ücreti, fazla çalışma süresi hesap edilmiyor!

Sektörde sorun giderek arttığı belirtiliyor. Özellikle tekstil sektöründe başlayan ara eleman bulunamama sorunu diğer birçok sektöre de sıçradığı ifade edildi. Temel sebepler düşük maaşlar, iş beğenmeme, yetişmiş kalifiye eleman yetersizliği ile az çalışarak çok kazanma isteği olarak görülüyor. İşçi ve işverenlerin beklentileri ve tüm detaylar bu yazımızda.

Emeğin yoğun olduğu sektörlerde elaman açığı büyüyor

Tekstil başta olmak üzere makina alanında, inşaat alanında, imalar, turizm vb. birçok emeğin yoğun olduğu alanlarda ara eleman açığı büyüdüğü ifade edildi. Gençlerin bu alanlara ilgisinin yetersiz olması açığı artırıyor. Ancak sektör temsilcilerinin de maaş politikalarını gözden geçirmesi gerekmiyor mu!

İş beğenmeme ve az zahmetle çok kazanç isteği mi var?

Sektör temsilcileri genellikle gençlerin yetersiz bilgiye sahip olduklarını ifade ediyor. Ancak kalifiye olunmamasına rağmen beyaz yaka işlere yönelimi olduğu görülüyor. İş beğenmeme sorununun olduğu ve az çalışarak çok kazanç sağlama isteği de en temel sorun olarak görüldüğü işverenler tarafından ifade ediliyor.

Çalıştıracak işçi bulmak için ücret artışı en temel şart

İşletmelerin düşük ücretle çalıştırma isteklerinden dolayı birçok kişi çalışmak istemiyor. Çalışanlar düşük ücretlerden, uzun çalışma saatlerinden ve verilmeyen mesai ücretlerinden dolayı şikayetçi. İşverenlerin düşük ücretle fazla süre çalıştırma algısını yıkmaları gerekiyor. Bu sebeple de asgari ücretin de üzerinden işçilerin işe göre hak ettikleri oranda maaşla işgücünü desteklemesi gerekiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri