10.719 Mübaşir Katip Koruma Teknisyen Şoför Aşçı Hizmetli Alımı Başvuru Ekranı

Adalet Bakanlığı bünyesinde 22 bin 43 personel alımı ilanlarında 10 bin 719 kadro detaylarını bu yazımızda hazırladık. Mübaşir, katip ve diğer personel alımı başvuru tüm detayları bu haberimizde.

Adalet Bakanlığına sözleşmeli kamu personeli alımı başvuruları alınıyor. 10 bin 719 kişilik kadro için 8 farklı branşa başvuru yapılıyor. Farklı branşlara dair şartları, kontenjanları ve başvuru sürecini bu yazımızda KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık. İşte tüm bilgiler.

Kamu personel alımı kontenjanları ve mezuniyet şartları

5.461 zabıt katibi, 2.429 mübaşir, 1.400 koruma ve güvenlik görevlisi, 52 teknisyen, 21 işaret dili tercümanı, 216 şoför, 71 aşçı, 1.069 hizmetli alımı kadrosu var. İşte mezuniyet şartları:

Adalet Bakanlığı memur alımına başvurmak için gerekli şartlar nelerdir?

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, tüm unvanlar için KPSS’den en az 70 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor. Ayrıca Güvenlik alımı için 30, diğer unvanlar için 35 yaşını bitirmemiş olmak hususları var.

Zabıt Katibi alımı için fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet önlisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezunlar başvurabilir. Ayrıca en az lise veya dengi okul mezunu olup da daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamlayanlar MEB onaylı daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olanlar başvurabilir.

Mübaşir alımı için en az lise veya dengi okul mezunu olmak,

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için en az lise mezunu olmak, özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak, erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,

Teknisyen alımı için en az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümü mezunu olmak,

İşaret Dili Tercümanı alımı için en az önlisans,

Şoför alımı için en az lise veya dengi okul mezunu olmak, Hizmetin özelliğine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan, 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik uyarınca 1 Ocak 2016 tarihi öncesi itibariyle en az B sınıfı, 1 Ocak 2016 tarihi sonrası itibarıyla ise en az D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Aşçı alımı için lise veya üniversitelerin aşçılık veya dengi bölümü mezunu olmak,

Hizmetli alımı için en az lise mezunu olmak şartları var.

Sözleşmeli memur alımı başvuru süreci

Adalet Bakanlığı memur alımları için 6 farklı ilana başvuru alınıyor. Bu ilan için 10 bin 719 kadroya 8 branşta başvuru var. Başvuru iş ve işlemleri bu kapsamda aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden 11 Mayıs’a kadar sürecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri