2024 KPSS Önlisans Memur Alımı Atamaları Ne Zaman? Başvuru - Süreç

2024 yılı KPSS önlisans için memur alımı atamaları nasıl yapılıyor? Merkezi atama, açıktan kurumlara atama, sözleşmeli - kadrolu memur alımlarına dair tüm bilgiler bu yazımızda yer alıyor.

2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı kapsamında ÖNLİSANS “MYO” için geri sayım başladı. İlk süreci tamamlanarak 2024 KPSS önlisans sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar artık adaylar yeni puanlarını kullanacaklar. Peki önlisans adayları için süreç nasıl olacak? Merkezi atamalar, kurumlara direkt olarak açıktan sözleşmeli veya kadrolu atama süreçleri nasıl olacak? İşte KAMU PERSONELİ ALIMI olarak merak ettiğiniz soruların cevaplarının yer aldığı yazımız.

KPSS Önlisans İlk Merkezi Atama Ne Zaman?

Öncelikle KPSS 2024/2 merkezi atamaya dair detayları paylaşalım. Merkezi atama 2. Dönem için ilk süreç 1 Ekim’de başlayacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşları merkezi atamada ne kadar kadro, hangi branşlara veya ünvanlara memur alımı talepleri olduğunu idareye bildirecekler.

Ardından KPSS 2024/2 merkezi atama takvimi kapsamında 19 - 26 Aralık 2024 tarihleri arasında önlisans kadrolarının da olduğu kılavuz yayımlanacak ve atama başvuru süreci başlayacak. Sürece dair tüm haberleri KAMU PERSONELİ ALIMI internet sitemizde anında bulabilir ve takip edebilirsiniz.

Önlisans Mezunları İçin Açıktan Memur Alımları

Önlisans mezunları için sadece merkezi atama başvuruları yer almıyor. Kamu kurum ve kuruluşları farklı tarihlerde gerek Bakanlıklar, gerek kurumlar bazında açıktan memur alımları için ilanlar yayımlamaktadır. İnternet sitemizde tüm güncel ve yeni kamu personel alımı ilanları yer almakta ve önlisans mezunlarının da yer aldığı kadroları ilan haberlerimizden inceleyebilmektedirler. Tüm ilanları duyurmakta ve her gün yeni ilanları da bakmanızı önermekteyiz.

Kadrolu-Sözleşmeli Memur Alımı Başvuruları

Önlisans mezunları için gerek üniversiteler, gerek belediyeler gerekse Bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere KADROLU veya SÖZLEŞMELİ memur alımı ilanları yayımlamaktadır.

KAMU PERSONELİ ALIMI olarak tüm sözleşmeli, kadrolu ilanlara dair süreçleri takip etmekte ve sizlerle düzenli paylaşmaktayız. Gerek sosyal medya hesaplarımızı, gerek mobil uygulamamızı gerekse internet sitemizdeki haberleri dikkatli takip ederek anında tüm ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri