2024 Şubat'ta 100.000 Kamu Personeli Alımı Gündemde! Açık 135.000

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen açığı Sayıştay raporlarıyla da 135 bin olarak belirtildiği ifade edildi. Adaylar ücretli öğretmenlik sistemine tepkili. Mülakatsız kadrolu 100 bin atama talebi gündemde.

Şubat 2023'te en az 100.000 yeni öğretmen ataması talebi ile gündeme gelen öğretmen adayları bugün Ankara'da eylemdeydi. Ankara Ulus Atatürk Anıtı önünde toplanan öğretmen adayları ve sendika temsilcileri haklı 100 bin atama taleplerini gündeme getirdiler.

Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin atama

Öğretmenlein işsiz, okulların da öğretmensiz olduğu sloganıyla yola çıkan öğretmenler Cumhuriyetimizin 100. yılında 100.000 yeni öğretmen ataması talebinde bulundular. Öğretmen adaylar gerek atama taleplerini gerekse öğretmen açığının kapanmasına dair haklı gerekçelerini sıraladılar.

Öğretmen alımlarında mülakat kalksın

Önceki Bakan Mahmut Özer döneminde öğretmen alımlarında mülakatın tamamen kaldırılarak sadece KPSS puanı ile atama olacağı yönünde açıklamaları gündeme getiren öğretmen adayları bu konuda da gerekli adımın atılmasını istediler.

Öğretmen açığı ücretli öğretmenlikle kapatılıyor

Sendikaların yaptığı çalışmalarda öğretmen açığının 140 bin civarında olduğunu belirttiler. Öte yandan Sayıştay raporlarında 135 bin öğretmen açığının da belirtildiği kaydedilirken bu açığın nasıl kapandığı soruldu. 80 binden fazla ücretli öğretmenle bu sistemin ilerlemeyeceğini ve haklı en az 100 bin öğretmen atamasının Şubat'ta mutlaka yapılması gerekliliğini gündeme getirdiler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri