80.000 Personel Açığı Var! İş Beğenilmiyor ya da Eleman Bulunamıyor

Birçok sektörde personel ihtiyacının yanı sıra gençlerin iş beğenmemesi ve fabrikaların da işçi bulamamasından dolayı kısıtlamaya gitmesi zorunluluğu ortaya çıkıyor.

Sanayi ve üretim sektöründe çalıştırılacak eleman temininde büyük sorunlar yaşanıyor. 80 bin açık olan sektörler var. Gençlerin iş beğenmemesinin yanı sıra fabrikalar da işçi bulamadığından dolayı üretim kısıtlamasına gidiyor.

Birçok sektörde eleman temininde sorun var

Taşımacılıkta şoför temininde problem yaşanıyor. Öte yandan mutfaklarda bulaşıkçı, inşaatta usta, sanayide kaynakçıya ihtiyaç çok fazla. Hemen hemen her alanda çalışan personel temininde ihtiyaç artmış durumda. Sanayide çözümü mülteci çalıştırmakta bulan işverenler işçi açığını kapatmak için teşvik primi dahi veriyor.

80.000 personel açığı var

En fazla personel açığının olduğu sektörlerin başında olan yemek ve catering alanında ciddi sorun var. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yemek İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ tarafından yapılan açıklamada bir buçuk milyon insanın istihdam edildiği sektörde 80 bin elemana ihtiyaç olduğu belirtildi.

Pandemi-EYT-maaşlar etkiledi

Pandemide iş bırakan birçok kişinin memleketine döndüğü veya kurye olmayı seçtiği belirtildi. EYT ile de açığın daha da büyüdüğü belirtilirken 22 bin TL’ye çalıştıracak bulaşıkçı bulunamadığı da ifade edildi. Vergi vb. yükle 22 bin TL maaşın 32 bin TL’ye çıktığı belirtildi. 30 bin TL dahi vermek istediklerini belirten Başkan bu sefer mühendislere ne kadar vereceği sorununun ortaya çıktığını ifade etti.

Gençler iş beğenmiyor

Özellikle gençlerin iş beğenmediği dile getiriliyor. Bu kadar çok üniversitenin olmasına gerek var mıydı denilen açıklamada herkesin üniversite için yarıştığı ifade edildi. Üniversite mezunu olmanın değil meslek sahibi olmanın daha önemli olduğu belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (34)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri