AFAD 2.247 Kamu Personeli Alımı! Boş Kadrolar TBMM’de Gündemde

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD için hali hazırda 2 bin 247 kamu personeli kadrosunun boş olduğu TBMM’de gündeme getirildi. Detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD için 2024 yılı bütçe görüşmelerinde önemli detay gündeme getirildi. Özellikle AFAD’ın personel eksikliğinin giderilmesi yönünde TBMM’de açıklamalar belirtildi. İşte detaylar.

AFAD personel alımı TBMM gündeminde

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba tarafından gündeme getirilen AFAD’a personel alımı ihtiyacı adayların da önde gelen beklentileri arasında yer alıyor. İşte Ağbaba’nın TBMM’de değindiği konular ve önemli ayrıntılar.

2 bin 47 boş kadro var

Milletvekili Ağbaba 2024 yılı bütçe görüşmelerinde AFAD'ın boş kadroları, depremden sonra müdahale edilemediğini, yetersiz kaldığını hep beraber gördüğünü dile getirdi ve buradan ders almamız lazım yönünde açıklama yaptı. Bu kapsamda da 2024 yılı performans programa bakınca hiç ders alınmadığının görüldüğü ve hala İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin 2.247 görevli kadrosunun boş bekletildiğinin görüldüğünü ifade etti.

Kadroların % 27’si boş bekliyor

Ağbaba TBMM’de yaptığı sunumda boş olan kadroların norm kadroya oranının % 27 olduğunu ifade etti. Her 4 norm kadronun 1’i boş bekletiliyor. 479 arama kurtarma teknisyeni boş kadro. Bu bütçeyi Meclise vermesinin sebebi bunları istihdam etmek. Maalesef bu durumda çok doğru yönetilemiyor açıklamasında bulundu.

Sizler de gerek AFAD personel ihtiyacı gerek diğer kamu kurum ve kuruluşları ile branşlarına dair ihtiyaçlara dair görüşlerinizi hemen bu haberimize yazabilirsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri