Kamuya 7 Ünvan 107 Yeni Memur Alımı Başladı! Lise-Önlisans Başvuru

Kamu kurumu bünyesinde açıktan yeni memur personel alımı başvuruları bugün başladı. Zabıt katibi, şoför, bekçi, teknisyen, VHKİ, sekreter ve hizmetli alımı tüm detayları bu yazımızda.

Yüksek Seçim Kurulu merkez ve taşra teşkilatı için olmak üzere açıktan yeni devlet personel alımı “Zabıt Katibi, Şoför, Bekçi, Teknisyen, VHKİ, Sekreter ve Hizmetli” kadroları için bugün başladı. Lise ve önlisans olmak üzere 107 kadro var. İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Kamu personel alımı başvuru şartları

Başvuru için adayların devlet memurları kanunundaki şartlara haiz olmasının yanı sıra diğer özel hususları da taşıması gerekiyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak ile KPSS’den en az 70 puan şartı var. Şoför alımında ayrıca en az B ehliyet şartı da var.

YSK memur alımı kontenjanları ve özel şartları

VHKİ, Zabıt Katibi, Hizmetli, Şoför ve Bekçi alımları için en az lise veya dengi okul mezunları başvurabilir.

Sekreter alımı için “önlisans sekreterlik ve büro yönetimi” mezunu olmak gerekiyor.

Teknisyen alımı için “liselerin bilişim teknolojileri alanı ve dallarından veya elektrik-elektronik teknolojisi alanı” mezunu olmak gerekiyor.

Merkez teşkilatı için 5 Sekreter, 5 Şoför, 10 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni, 1 Teknisyen, 2 Bekçi, 6 Hizmetli alımı kadrosu var. Taşra teşkilatı için 71 zabıt katibi, 7 Teknisyen alımı yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu personel alımı süreci

Yüksek Seçim Kurulu “YSK” bünyesinde 107 memur alımı için başvurular 23 Ekim ile 31 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Adaylar online olarak YSK’nin e-Devle kariyer kapısı internet adresinden başvuru iş ve işlemlerini yapabileceklerdir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri