Okullarda Temizlik Seferberliği: MEB, 30 Bin Personel Göreve Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son günlerde gündemde olan okullardaki temizlik hizmetleri konusuna açıklık getirdi. Bakanlık, 60 bin 487 okulun temizlik ve hijyeninden sorumlu olduğunu ve bu konuda önemli adımlar attığını duyurdu.

143 Bin 355 Temizlik Personeli Görev Başında

MEB'in açıklamasına göre, okullarda temizlik hizmetleri için halihazırda 49 bin 578 kadrolu personel bulunuyor. Ayrıca, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 63 bin 777 ve Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 30 bin olmak üzere toplamda 93 bin 777 ek personel görev yapıyor. Böylece, okullardaki toplam temizlik personeli sayısı 143 bin 355'e ulaşmış durumda.

Okulum Temiz Tetkik Görevlileri Denetimde

MEB ve TSE tarafından eğitilen 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi", okulların temizlik ve hijyen şartlarını yerinde denetliyor. Bu sayede, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim alması hedefleniyor.

Siyasi Şovlara İzin Yok

MEB, bazı belediyelerin okullara izinsiz temizlik personeli ve malzemeleri göndererek algı operasyonu yapmaya çalıştığını belirtiyor. Bakanlık, bu tür siyasi şovlara izin vermeyeceğini ve okulların siyaset malzemesi yapılmasına göz yummayacağını vurguluyor.

Öğrenci Sağlığı Öncelikli Hedef

MEB, geleceğin teminatı olan çocukların sağlığını korumayı öncelikli hedef olarak görüyor. Bu nedenle, okullardaki temizlik ve hijyen standartlarını yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler: MEB, okul temizliği, hijyen, Toplum Yararına Programı, İşgücü Uyum Programı, Okulum Temiz Tetkik Görevlileri, öğrenci sağlığı

MEB Okullarında Özetle

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik hizmetleri konusunda açıklama yaptı. Bakanlık, 60 bin 487 okulun temizlik ve hijyeninden sorumlu olduğunu ve bu konuda 143 bin 355 personelin görev yaptığını duyurdu. Ayrıca, bazı belediyelerin okullara izinsiz temizlik personeli ve malzemeleri göndererek algı operasyonu yapmaya çalıştığını belirten Bakanlık, bu tür siyasi şovlara izin vermeyeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri