Sağlık Bakanı Koca'dan 4.000 Suriyeli Sağlık Personeli İstihdamı Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye'de istihdam edilen 4.000 Suriyeli sağlık personeli ile ilgili olarak konuştu. Detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında 4.000 Suriyeli sağlık personeli istihdamında herhangi bir doktor ya da hemşire için ücret ödemesi yapılmadığı belirtildi. AB tarafından fonlandırıldığı açıklamasına yer verdi. İşte detaylar.

4 bin Suriyeli sağlıkçı istihdamı

Sağlık Bakanı Koca'ya 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edilmesine dair soru yöneltilmişti. Koca açıklamasında bu konunun yeniden gündem yapıldığını ve 2 yıl önce göç ve sağlık konutu uluslararası toplantıdaki sözlerinin yanlış kullanıldığı ve çarpıtıldığını ifade etti.

Giderler Avrupa Birliği fonlarından karşılanıyor

Göçmen sağlığı merkezlerindeki giderlerin AB fonlarından karşılandığı ifade edildi. Koca açıklamasında sadece yabancılara ve özellikle de ağırlıklı olarak Suriyelilere hizmet edildiği belirtildi. Çalışanların da eğitimden geçirildiği, geçici süreyle sözleşmeli istihdam edildiği ve bunun parasının da AB fonlarından ödendiği belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (36)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri