Sağlık Bakanlığı 2023/3 Personel Alımı Duyuruları Yayımlandı! Yeni Kura

Sağlık Bakanlığı tarafından iki farklı ilan bugün yayımlandı. İlk defa ve yeniden atama kurası ile 65-72 yaş yeniden atama kurası başvuruları bugün başladı. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2023 yılı 3. dönem ilk defa ve yeniden atama kurası ilanı ile 2023 yılı 2. dönem 65-72 yaş yeniden atama kurası ilanı bugün yayımlandı. Sağlık Bakanlığı 2023/3. dönem personel alımı süreci ve şartları bu yazımızda KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık.

Sağlık Bakanlığı ilk defa-yeniden ataması ve şartları

Bakanlıkça “tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı” kadrolarına ilk defa veya yeniden atama kurası yapılacak. Şartlar da şu şekildedir:

Analitik Kimya, Biyofarmasötik ve Farmakokinetik, Farmasötik Kimya, Farmakoloji, Farmasötik Teknoloji, Farmasötik Biyoteknoloji, Ruhsatlandırma alanlarının herhangi birinden yüksek lisans veya doktora programı. Diploma tescili yapılmamış olanların, eczacılık fakültesi mezunu olduğuna dair diploma. Yabancı dil sınavından en az 60 puan almak şatları var.

Sağlık Bakanlığı 65-72 yaş yeniden ataması ve şartları

Bakanlık tarafından “uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı” kadro ve pozisyonlarına yapılacak açıktan atamalar, açıktan atama izni alınmaksızın kura ile atama yapılacak. İşte şartlar:

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir. 65 yaşını doldurmuş ve 72 yaşından gün almamış olup daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabipler, 65 yaşını doldurmuş olması nedeniyle resen emekli edilerek sözleşmeli aile hekimi olarak görevine devam eden tabip ve uzman tabipler bu kuraya başvurabileceklerdir.

Sağlık Bakanlığı 2023/3. dönem personel alımı süreci

Sağlık Bakanlığı bünyesinde başvurular, “Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü” internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılacaktır. Başvurular 25-30 Ekim 2023 tarihleri arasında olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri