Suriyelilere Çalışma İzni Kolaylaştırıldı! Yönetmelik Yayınlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Suriyeli mülteciler için yeni uygulama ile yönetmelik değişikliği gerçekleştirildi. Böylelikle çalışma izni alınması kolaylaştırılacak. İşte detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından "ULUSLARARASI İŞGÜCÜ KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ"nde önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan bu değişikliklerle Suriyeliler başta olmak üzere yabancılar için çalışma izni alınması kolaylaştırıldı. İşte detaylar.

Suriyelilerden çalışma izni aranmayacak

Çalışma Bakanlığının Uluslararası İş Gücü Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle yabancıların çalışma iznine ilişkin muafiyet süreçleri kolaylaştırıldı. Yapılan değişiklik ve yeni karara göre de Ülkemize gelen sığınmacılar ile önemli hizmet sağlayacak yabancılar için izin şartı kaldırıldı. Bu kapsamda belirli sürelerle çalışma izninden muaf tutulacak hükmü yönetmelikte yer aldı.

Sanayi bölgelerinde eleman açığı Suriyeliler ile gideriliyordu

Özellikle organize sanayi bölgelerinde olmak üzere birçok alanda yaşanan eleman açığının uzun süredir Suriyeliler ile ya da diğer geçici koruma altındaki yabancı uyruklu sığınmacılar tarafından giderildiği belirtildi.

Çalışma izni ile ilgili yaşanan sıkıntıların da giderilmesi noktasında iş dünyasının talepleri vardı. Gündeme getirilen ve sığınmacıların çalıştırılması noktasında kolaylık getiren uygulama yürürlüğe girdi.

Nitelikli personel için 3 yıl muafiyet uygulanacak

Yayımlanan ve yapılan değişiklikle 3 yıl muafiyet ekonomik, sosyo kültürel, teknolojik alanlar ve eğitim alanlarını ilgilendiriyor. Türkiye’ye önemli katkı ve hizmet sağlayabilecekler kamu kurum ve kuruluşları tarafından bildirilen Suriyeliler ve diğer sığınmacılar için çalışma izni muafiyet süreci 6 aydan 3 yıla çıkarıldı.

Muafiyet başvuru süre sınırı kaldırıldı

Daha önce 30 gün olan ve yurt içinden yapılacak muafiyet başvuru süre sınırı kaldırıldı. Bu kapsamda Türkiye içinde çalışma izni için muafiyet başvuruları, Türkiye’de bulunduğu süre boyunca süre kısıtlaması olmadan yapılabilecek.

Yönetmelik değişikliği resmi gazete.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri