Ticaret Bakanlığı 1.500 Yeni Memur Alımı Yapacak! Süreç-Talepler

Kamuya yeni 1.500 memur alımı için adaylar bekliyor. Ticaret Bakanlığına alınacak kadrolar için geciken süreçten dolayı bazı şartlarda esneklik bekleniyor. İşte detaylar.

Ticaret Bakanlığına yeni 1.500 personel alımı için adaylar gün sayıyor. Madem süreç ve ilanın yayımlanması uzadı adaylar kesinlikle yaş, KPSS ve mülakat gibi hususlara özen gösterilmesi noktasında beklentileri arttı. Bu kapsamda geciken atama sürecine dair adayların taleplerini KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu yazımızda gündeme getiriyoruz.

Bakan Bolat Açıkladı: 1.500 memur alımı yapılacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından Ekim ayı başında açıklanan ve ay sonunda da ilan sürecine geçileceği belirtilen 1.500 memur alımı için maalesef henüz Kasım ayının ortası itibarıyla gelişme olmadı. Adaylar başvuruların bir an önce açıklanmasını bekliyor.

1.500 personel alımı başvuruları ÖSYM’de

ÖSYM’de KPSS kılavuzu kapsamında olacak başvurular için adaylar bekliyor. 1.500 memur alımı başvuruları ÖSYM’de online olarak yapılabilecektir. Başvuru iş ve işlemleri açıklanınca hemen kamu personeli alımı internet sitemizde bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı memur alımında talep ve beklentiler nelerdir?

Bilindiği üzere kamu personeli alımlarında adayların en büyük beklentisi yaş şartının 35 olarak değil en az 45 olarak uygulanması. Bu kapsamda ilan edilecek kılavuzda da bu hususta adaylar özellikle yaş şartından dolayı daha en başta elenmek istemiyor.

Öte yandan KPSS puan şartının da oldukça düşük olmasını bekliyor. KPSS 50 puanla başvuruların alınması ve mülakat olmadan direkt KPSS üstünlüğüne göre atamanın yapılması yönünde beklenti yüksek. Sizler de HEMEN bu haberimize konuyla ilgili GÖRÜŞ ve YORUMLARINIZI yazabilirsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (55)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri