Aile Bakanlığı 3.216 Kadrolu Memur Alımı! 2023/3 Kılavuzu Yayımlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2828 sayılı kanun kapsamında yeni memur alımı başvuruları açıklandı. Kamu memur alımı başvuru kılavuzu ve tüm detaylar bu yazımızda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İstihdam Edilecekler İçin 2023/3. Dönem tercih işlemleri başladı. Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1 inci Maddesi kapsamında tanınan istihdam hakkından yararlanacak hak sahipleri için 2023 Yılı 3. Dönem tercihlerine dair detaylar ve tüm süreç bu yazımızda.

Aile Bakanlığı memur alımına kimler başvurabilir?

Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olanlar başvurabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden adaylar başvurabilir.

18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

İlk-Orta İlköğretim Lise Önlisans Lisans atamalar nasıl olacak?

Hak sahibi olan bütün adayların (ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi dahil) yerleştirme işlemleri Kura yöntemi ile gerçekleştirilecektir. İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi kadrolar için yapılacak yerleştirme işlemlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41’inci maddesinde öngörülen hükümler dikkate alınacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı süreci

Hak sahipleri tercihlerini internet adresi üzerinden 15 Aralık 2023 tarihine kadar yapabileceklerdir. Hak sahipliğine başvurular, kimlerin hak sahibi olduğuna dair detayları ilgili kılavuzlardan başvuru süresi içerisinde e-Devlet şifrenizle de ayrıca bulabilirsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (16)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Memur Alımı Haberleri