Başkanlık 26.041 TL Maaş Kadrolu 4 Ünvan Memur Alımı Bugün Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Strateji ve Bütçe Başkanlığına sınavla strateji ve bütçe uzman yardımcısı alınacaktır. İşte kadrolu memur alımı tüm detaylar.

Strateji ve Bütçe Başkanlığına Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır. Genel İdare Hizmetleri sınıfının 9 uncu derecelerine atanacak toplam 15 adet kadro için alınacak Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılarının bölüm ve kontenjanları aşağıda belirtilmiştir

Kamu memur alımı başvuru genel şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olması, Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (1 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olmak), İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması, KPSS'den en az 70 puan alması şartları var.

Kadrolu memur alımı nitelikleri

4 İKTİSAT, 4 KAMU YÖNETİMİ, 4 MALİYE, 3 ULUSLARARASI İLİŞKİLER alanında alımlar olacak. İKTİSAT alanı için KPSSP14 veya P15 veya P16 puan türlerinden 70, KAMU YÖNETİMİ alanı için KPSSP29 veya P30 veya P31 puan türlerinden 70, MALİYE alanı için KPSSP19 veya P20 veya P21 puan türlerinden 70, ULUSLARARASI İLİŞKİLER alanı için KPSSP34 veya P35 veya P36 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Strateji Bütçe Başkanlığı memur alımı süreci

Sınava gireceklerin kurumun internet adresindeki Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortamda girmesi ve tüm gerekli belgeleri tarayarak sisteme yüklemeleri ve 3 Kasım 2023 tarihinden itibaren 17 Kasım 2023 günü mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri