Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıktan Kamu Personeli Alımı Açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı “Merkezi Finans ve İhale Birimi” tarafından güncel memur alımı başvuruları açıklandı. Detayları ve tüm süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yeni giriş ve seçme sınavı ilanı yayımlandı. Uzman Personel ve Destek Personeli pozisyonu için Giriş Sınavı; Diğer Uzman Personel pozisyonu için ise Seçme Sınavı yapılacaktır. İşte sürece dair detaylar.

Giriş sınavı ile personel alımı tüm şartları

Açıktan istihdam edilecek personele uygulanacak olan sınavı ifade etmekte olup bu kapsamda alımı planlan 1 adet Uzman Personel ve 2 adet Destek Personelinin mezuniyet alanları itibarıyla dağılımı aşağıdaki şekilde olacaktır:

1. Grup: Uzman Personel (Fakültelerin dört yıllık Elektronik Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği veya son 3 yıldır bilgi teknolojileri alanında çalışmış olduğunu belgelemek koşulu ile Matematik veya İstatistik bölümlerinin birinden mezun olmak).

2. Grup: Destek Personeli (Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinden mezun olmak).

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (YDS) İngilizce dilinden en az 80 puan almak gerekiyor. 1. Grup için 2022 veya 2023 KPSS’den en az 80 isteniyor. 2. Grup için KPSS 60 puan şartı var.

Seçme sınavı ile personel alımı tüm şartları

Kurumlarından aylıksız izinli sayılarak ya da geçici görevli olarak istihdam edilecek kamu personeline uygulanacak sınavı ifade etmektedir.

Uzman Personel (Fakültelerin dört yıllık Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği ve son 3 yıldır bilgi teknolojileri alanında çalışmış olduğunu belgelemek koşulu ile Matematik veya İstatistik bölümlerinin birinden mezun olmak):

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde (adaylık süresini tamamlamış olarak) çalışıyor olmak, kurumlarından aylıksız izinli veya geçici görevlendirilebilecek kadroyu haiz olmak, YDS’den en az 80 puanı olmak şartları var.

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı süreci nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için başvuru iş ve işlemleri online olarak başladı. 18 Nisan 2024 tarihine kadar adaylar kariyer kapısı kamu işe alım internet adresinden başvuru yapabilirler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri