Kültür ve Turizm Bakanlığı GİH 9. Derece Memur Alımı Bugün Açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 9. Derece kadrolara yeni memur alımı başvuruları bugün açıklandı. Bakanlık memur alımı süreci ve tüm detaylar bu yazımızda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür ve turizm uzman yardımcılığı yarışma sınav ilanı yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 9 uncu dereceden boş bulunan, 30 Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı kadrosuna atama yapılacak. Yeni ilan bugün açıklandı.

Kadrolu memur alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen genel şartları taşımak, sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (01/01/1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.) KPSS'den en az 70 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Kültür Bakanlığı yeni memur alımı mezuniyet şartları

Hukuk Fakültesi mezunu olmak, İktisat, Siyasal Bilgiler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İktisat ve Maliye bölümlerinden mezun olmak, Siyasal Bilgiler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmak, Siyasal Bilgiler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak, Arkeoloji bölümünden mezun olmak, Sanat Tarihi bölümünden mezun olmak, Mimarlık bölümünden mezun olmak, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmak, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmak, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmak gerekiyor.

Kamu personeli alımı başvuru süreci nasıl işler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde memur alımları için başvurular elektronik ortamda 2-16 Ekim 2023 tarihleri arasında, e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden online olacak yapılabilecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Memur Alımı Haberleri