Milli Eğitim Bakanlığı 100 Personel Alımı! KPSS’li KPSS’siz Başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı KPSS şartı ile ve KPSS şartı olmadan olmak üzere 100 personel alımı yapıyor. Online başvuru süreci, şartları ve tüm detayları hemen bu yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı 100 kadrolu kamu personeli alımı için süreç bu hafta tamamlanacak. Öğretmenlik alanından ve öğretmenlik alanı dışından başvurularda 50’şer kontenjan yer alıyor. İŞte KAMU PERSONELİ ALIMI olarak tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Öğretmenlik alanı dışından başvurularda kontenjanlar

  • 10 Hukuk,
  • 20 Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme "İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri”,
  • 5 Mühendislik, Mühendislik-Mimarlık, Teknoloji "Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği",
  • 5 Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği,
  • 10 İnşaat Mühendisliği.

Öğretmenlik alanından başvurularda kontenjanlar

1 Almanca, 1 Arapça, 1 Beden Eğitimi, 1 Biyoloji, 1 Coğrafya, 1 Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, 1 Felsefe, 1 Fen Bilimleri, 1 Fizik, 1 Görsel Sanatlar, 4 İlköğretim Matematik, 3 İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri, 4 İngilizce, 1 Kimya / Kimya Teknolojisi, 3 Matematik, 5 Mesleki Ve Teknik Eğitim, 1 Müzik, 2 Okul Öncesi, 3 Özel Eğitim, 2 Rehberlik, 2 Sınıf Öğretmenliği, 1 Sosyal Bilgiler, 1 Tarih, 2 Türk Dili ve Edebiyatı, 3 Türkçe.

MSB personeli alımı başvuru şartları ve süreci nasıl olacak?

  • Öğretmenlik alanı başvuru şartları: Devlet memurları kanununda yer alan şartları taşımak, öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak ve hali hazırda MEB’de görevde olmak, en az 3 yıl MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapmış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • Öğretmenlik alanı dışı başvuru şartları: Devlet memurları kanununda yer alan şartları taşımak, 35 yaşını doldurmamış olmak ile 2023 veya 2024 KPSS en az 75 ve üzeri puanı olmak.

Başvurular: MEB 100 müfettiş alımında başvurularda dikkat edilecek hususlar ve yöntem şu şekildedir:

  • Öğretmenlik alanında başvuracaklar için 750 lira sınav ücreti yatırılacak ve online olarak MEBBİS’ten iş ve işlemler 25 Ekim 2024 tarihi dahil yapılabilecektir.
  • Öğretmenlik alanı dışında ise başvurular kariyer kapısı kamu işe alım internet sitesinden olacak. Süreç online “çevrimiçi” olarak internetten 25 Ekim 2024 tarihi dahil yapılabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı 100 kamu personel alımı kılavuzu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri