Yaş Şartı Bu İlanda Artırıldı! KPSS 55 Puan En Az Lise Memur Alımı

Kamu personel seçme sınavı KPSS 55 puanla en az lise mezunu adaylar bu ilana başvuru yapabiliyor. Yaş şartı da artırılan memur alımına başvurular ve tüm detaylar bu haberimizde.

Kamu personeli en az lise memur alımı başvuruları tamamlanıyor. Bu ilan için 35 yaş şartı daha da artırıldı. Adaylar sözleşmeli kamu personeli alımına başvuru için KPSS’den en az 55 puan alması yeterlidir. İşte gerekli süreç ve tüm detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladığımız yazımız.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları

Başvurularda adayların 657 DMK’daki şartlara haiz olması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiğinin bulunmaması ve bu ilan için özellikle 38 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. Tüm KPSS puan türlerinden 2022 yılı için en az 55 puana sahip olması gerekiyor.

Memur alımı başvuru nitelikleri

Destek Personeli alımında bir kadro için herhangi önlisans mezunu olmak, MEB onaylı minyatür, kösele çanta yapımı, davul derisinden aksesuar yapma, keçe aksesuarları yapımı ile ilgili belgeye sahip olmak gerekiyor.

Destek Personeli alımında bir kadro için lise mezunu olmak, sıhhi tesisat alanında en az 2 yıl tecrübeli olmak gerekiyor.

Destek Personeli alımında bir kadro için lise mezunu olmak, MEB onaylı çinici, mandrel ile cam boncuk yapımı, sır ve döküm ve yağlı boya resim ile ilgili belgelere sahip olmak gerekiyor.

Destek Personeli alımında bir kadro için lise mezunu olmak, inşaat ile ilgili ustalık veya kalfalık belgeye sahip olmak, MEB onaylı betonarme kalıp sistemleri ile ilgili kalfalık belgesine sahip olmak. İlgili alanda en az 2 yıl tecrübeli olmak gerekiyor.

Iğdır Üniversitesi kamu memur alımı başvuru tarihleri

Iğdır Üniversitesi bünyesinde kamu personeli alımı başvuru iş ve işlemleri 27 Şubat 2024 dahil olmak üzere yapılabilecektir. Başvurular şahsen ya da posta ile “Üniversite Personel Daire Başkanlığına” olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri