Yeni Başvuru Kılavuzu Bugün Açıklandı! KPSS 60 Zabıta Memuru Alımı

Kamuya yeni memur personel alımı başvuruları kapsamında kılavuz açıklandı. Başvurularda KPSS 60 puan şartı var. İşte kadrolu zabıta memuru alımına dair tüm detaylar.

Marmaris Belediye Başkanlığına ilk defa atanmak üzere zabıta memuru alım ilanı açıklandı. Kadrolu 9. derecelere memur personel alımı başvuruları kapsamında süreç açıklandı. Detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu personel alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile mahkûm olmamak, askerlikle ilişiği olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak gerekiyor.

Zabıta alımında özel şartları nelerdir? Erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak, sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Zabıta memuru alımı nitelikleri nelerdir?

Zabıta Memuru GİH sınıfı 9. derece kadrolara olacak. Lisans düzeyinde eğitim veren, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerinin birinden mezun olmak gerekiyor. Kadın/ Erkek adaylar KPSS P3 puan türünden en az 60 puan alması gerekiyor.

Zabıta Memuru GİH sınıfı 9. derece kadrolara olacak. Muhasebe ve vergi uygulamaları, yerel yönetimler, çevre temizliği ve denetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor. Kadın/ Erkek adaylar KPSS P93 puan türünden en az 60 puan alması gerekiyor.

Marmaris Belediyesi memur alımı başvuru süreci

Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için gerekli belgelerini 11 Aralık 2023 - 5 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak. “Marmaris Belediyesi Ek Hizmet Binası, Kemeraltı Mahallesi, 95. Sokak No:1 Marmaris/MUĞLA” adresindeki Marmaris Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne elden teslim etmeleri gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri