2.000 Kadrolu Memur Alımı! Güncel Duyuru Bugün Yayımlandı

GİB 2.000 yeni kamu personeli alımı duyurusu bugün yayımlandı. Kamu memur alımı sınav duyurusu ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı GİB tarafından güncel 2.000 kadrolu memur alımı kapsamında yeni sınav duyurusu yayımlandı. Yapılan açıklamada 16 Aralık 2023 günü yapılacak gelir uzman yardımcılığı giriş sınavına katılacak adaylar ile sınav giriş yerleri belli oldu. İşte detaylar.

GİB 2.000 memur alımı sınavı

2.000 kadroya Gelir Uzman Yardımcısı alımı kapsamında ilk aşama olan yazılı sınav 16 Aralık 2023 Cumartesi saat 10.00'da gerçekleştirilecektir. Adayların 9.00’da bina girişlerinde güvenlik kontrolünden geçmek üzere hazır bulunmaları gerekmektedir.

Yazılı sınav giriş belgeleri

Birinci aşama olan GİB memur alımı yazılı sınavına girecek adayların belgeleri yayımlandı. Adaylar, sınav giriş belgesine GİB Sınav internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapınca Başvurularım alanında yazılı sınavla ilgili olarak 2.000 memur alımı Sınav Giriş Belgelerini alabileceklerdir. Öte yandan sınava gelirken sınav giriş belgesinin yanı sıra nüfus cüzdanı, kimlik kartı, ehliyet veya pasaporttan herhangi birini bulundurmaları gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımı yazılı sınavı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Giriş sınavının yazılı bölümü test usulü gerçekleştirilecek olup, sınav konuları şu şekildedir:

“Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, Hukuk Grubu: “Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler).”, İktisat Grubu: “Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar” Maliye Grubu: “Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları” Muhasebe Grubu: “Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap”.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri