55 Şehirde 210 Büro Personeli Alımı! KPSS Taban Puansız Online Başvuru

Kamuya KPSS taban puansız olmak üzere 210 büro personeli alımı başvuruları alınıyor. Gerekli tüm detayları ve süreci hemen bu haberimizde bulabilirsiniz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde KPSS 2023/7 tercihlerinde yer alan büro personeli alımına dair detayları bu yazımızda hazırladık. Lisans mezunu 19 ve önlisans mezunu da 191 önlisans mezunu olmak üzere 55 şehirde BÜRO PERSONELİ ALIMI başvuruları alınıyor. İşte KAMU PERSONELİ ALIMI olarak gerekli tüm detayları, şartları ve süreci hazırladığımız haberimiz.

Memur alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımaı, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak şartları var. KPSS 2022 puanı isteniyor. Bu kapsamda yerleştirme işlemlerinde önlisans mezunları için KPSSP93 puanı ve lisans mezunları için KPSSP3 kullanılacaktır.

Önlisans mezunu büro personeli alımı kontenjanları

8 Büro Personeli Adana, 2 Büro Personeli Adıyaman, 6 Büro Personeli Afyonkarahisar, 5 Büro Personeli Antalya, 2 Büro Personeli Artvin, 3 Büro Personeli Aydın, 3 Büro Personeli Balıkesir, 2 Büro Personeli Bartın, 3 Büro Personeli Bilecik, 3 Büro Personeli Bolu, 3 Büro Personeli Burdur, 3 Büro Personeli Bursa, 1 Büro Personeli Çanakkale, 4 Büro Personeli Denizli, 4 Büro Personeli Diyarbakır, 5 Büro Personeli Edirne, 1 Büro Personeli Elazığ, 3 Büro Personeli Erzurum, 3 Büro Personeli Eskişehir, 3 Büro Personeli Gaziantep, 2 Büro Personeli Giresun, 5 Büro Personeli Hatay, 1 Büro Personeli Isparta, 8 Büro Personeli Kahramanmaraş, 2 Büro Personeli Karabük, 2 Büro Personeli Kars, 4 Büro Personeli Kastamonu, 5 Büro Personeli Kayseri, 2 Büro Personeli Kilis, 1 Büro Personeli Kırklareli, 1 Büro Personeli Kırşehir, 2 Büro Personeli Kocaeli, 4 Büro Personeli Konya, 1 Büro Personeli Kütahya, 5 Büro Personeli Malatya, 2 Büro Personeli Manisa, 1 Büro Personeli Mardin, 12 Büro Personeli Muğla, 1 Büro Personeli Muş, 2 Büro Personeli Niğde, 5 Büro Personeli Ordu, 5 Büro Personeli Osmaniye, 2 Büro Personeli Sakarya, 3 Büro Personeli Samsun, 4 Büro Personeli Siirt, 6 Büro Personeli Şanlıurfa, 4 Büro Personeli Şırnak, 3 Büro Personeli Tekirdağ, 4 Büro Personeli Tokat, 11 Büro Personeli Trabzon, 2 Büro Personeli Tunceli, 7 Büro Personeli Van, 3 Büro Personeli Yalova, 1 Büro Personeli Yozgat, 2 Büro Personeli Zonguldak.

Lisans Mezunu büro personeli alımı kontenjanları

19 Büro Personeli Ankara ili için olacak.

Lisans ve önlisans mezunu büro personeli alımı nitelikleri nelerdir?

Kılavuzda yer alan nitelik kodlarına göre şartlar yer almaktadır. Bu kapsamda KPSS 2023/7 tercih kılavuzunda ilgili büro personeli kadrosunun karşısında yazan koda göre şartları incelemenizde ve hangi bölümden başvuru aldığına bakmanızda fayda vardır. İşte tüm nitelik kodlarına göre mezuniyetler:

  • 4421 Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 4431 İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi lisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 4459 Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak gerekiyor.
  • 4503 Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 3173 Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme- Muhasebe önlisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 3181 Maliye önlisans programından mezun olmak gerekiyor.
  • 3247 Bilgi Güvenliği Teknolojisi veya Bilişim Güvenliği Teknolojisi önlisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 3248 Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri önlisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 3249 Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Bilimleri önlisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 3253 Bilgi İşlem, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgisayar önlisans mezunu olmak gerekiyor.
  • 3254 Bilgi Yönetimi, Bilgi Yönetimi (İnternet), Bilişim- Yönetim önlisans mezunu olmak gerekiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri