Adalet Bakanından Kamu Personeli Alımlarında Torpil-Mülakat Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından kamu personeli alımlarında torpil ve mülakata dair önemli açıklamalarda bulundu. Detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç basına yansıyan ve Bakan yardımcısının telefon görüntülerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Tunç açıklamasında ne olursa oluşun tek önceliğin liyakat olacağını ve bu tür taleplerin gelebileceğini belirterek torpilin reddedildiğini ifade etti. İşte Bakan’ın açıklamalarından önemli satırbaşları ve kamuda mülakatın tamamen sonlandırılmasına dair KPSS adaylarının beklenti ve talepleri.

Torpil iddiaları reddedildi

Bakan Tunç Kamu personeli alımlarında torpil iddialarına dair kendine yöneltilen soruyu cevapları. Tunç açıklamasında kendinin de basına yansıyan hususları gördüğünü ifade etti. Ancak torpil iddialarını reddeden Bakan Tunç tek kriterin liyakat olduğunu dile getirdi.

Vekillere, Bakanlara ve Yardımcılarına çeşitli talepler gelebilir
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç milletvekillerine, Bakan yardımcılarına ve bakanlara bu tür taleplerin gelebileceğini ifade etti. Bunların değerlendirmesinin yapılacağı yer mülakat komisyonlarıdır ifadesine yer verildi. Tunç, adaylarla ilgili referanslar, farklı talepler gelebileceğini söyledi. Ancak bu talepler değerlendirilirken komisyonların adayın LİYAKATİNE bakacağını ifade etti. Tek kriterin liyakat olacağını özellikle vurguladı.

KPSS adayları mülakatın tamamen kalkmasını istiyor

KPSS adayları gerek görevde yükselme, unvan değişikliği ve yeni kamu personeli alımlarında her türlü atamaların direkt puan usulü olmasını talep ediyor. KPSS puan üstünlüğüne göre MÜLAKATSIZ atamanın yapılması ile bu ve benzeri sorunların da oluşmayacağını düşünen KPSS adayları kamuda liyakatin esasının mülakatsız olarak uygulanmasıyla hayata geçebileceğini düşünüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (39)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri