Adalet Bakanlığı 16 Branşta Yeni Memur Alımı Açıklandı! Online Başvuru

Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından güncel memur personel alımı başvuruları alınacak. Bakanlık bünyesinde Başkanlık 16 branş memur alımı tüm detayları bu yazımızda.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yeni memur alımları açıklandı. Adli Tıp Kurumu Merkez ve Taşra Teşkilatında 52 kadro için Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır. “Mühendis (Makine), Mühendis (İnşaat), Mühendis (Bilgisayar), Mühendis (Fizik), Biyolog, Kimyager, Psikolog, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Tekniker (Bilgisayar), Tekniker (Makine), Sağlık Teknikeri (Otopsi), Laborant” kadrolarına memur alımı yapılacak. İşte kamu personeli alımı tüm detayları ve sürecinin yer aldığı haberimiz.

Adalet Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir?

2022 yılı KPSS’ye giren ve her kadro için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvurabilecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 yaşını bitirmemiş olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gerekiyor.

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

6 MÜHENDİS (MAKİNE) Makine Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

1 MÜHENDİS (İNŞAAT) İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

5 MÜHENDİS (BİLGİSAYAR) Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

3 MÜHENDİS (FİZİK) Fizik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

5 BİYOLOG Biyoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

8 KİMYAGER Kimya veya Biyokimya lisans programlarının birinden mezun olmak.

3 PSİKOLOG Psikoloji lisans programından mezun olmak.

2 VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ (KÜTÜPHANECİLİK-BİLGİ BELGE YÖNETİMİ-ARŞİVCİLİK) Kütüphanecilik, Bilgi Belge Yönetimi veya Arşivcilik lisans programlarının birinden mezun olmak.

2 VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ (HALKLA İLİŞKİLER) Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarının birinden mezun olmak.

4 VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ (İŞLETME-İKTİSAT) Ekonomi, İktisat, İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi, İşletme-Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

5 TEKNİKER (BİLGİSAYAR) Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.

1 TEKNİKER (MAKİNE) Makine, İş Makineleri, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi veya Silah Sanayi Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

2 SAĞLIK TEKNİKERİ (OTOPSİ) Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarının birinden mezun olmak.

5 LABORANT Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Adli Tıp Kurumu memur alımı süreci nasıl olacak?

Adli Tıp Kurumu memur alımları için başvurular “Adli Tıp Kurumu Başkanlığı” e-devlet internet adresi üzerinden giriş yaparak 18 Aralık 2023 - 24 Aralık 2023 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri